Szerdán ért véget

2023.04.26. 22:22

Szép eredmények a Szakma Sztáron - remekeltek a Győr-Moson-Sopronban tanuló diákok

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a Szakma Sztár fesztivál, melyen megrendezték a szakmai versenyek országos döntőjét a Hungexpo Vásárközpontban.

kisalfold.hu

Fotóillusztráció: MW-archívum

Fotó: Huszár Gábor

A tizenhatodik ilyen megmérettetésre Győr-Moson-Sopron megyei tanulók is szép számmal jutottak be a 193-fős döntős mezőnybe, amelyben 72 szakma 22 szakmacsoportjában mutatták be tudásukat a fiatalok.

A Győri Szakképzési Centrum intézményeiből 25 tanuló jutott a budapesti döntőbe, akik közül 21-en dobogóra is állhattak. Kilencen arany érmet, nyolcan ezüstöt és négyen bronz minősítést szereztek.  A Soproni Szakképzési Centrum intézményeinek 8 selejtezőkön túljutott diákjából 5 tért haza éremmel: egy arany, két ezüst és két bronz minősítéssel.

A verseny idén második alkalommal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével kiegészült tíz agrár szakmával is, melyeken szintén vettek részt vármegyénk intézményei, a harminc helyezett tanulóból két első és egy második helyet hoztak el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!